Trout Bum 2 - Code Creckern av André Brun

Alla som har sett den första filmen känner igen stilen. Med mycket erfarenhet och på ett roligt och lätt förståligt sätt visar oss André vad som krävs för att lyckas att fånga de kräsna öringarna. Planering, strategi och exekution. Allt detta förmedlar han på en enkelt, lätt och metodiskt sätt som bara han kan.

• Längd: 80 min.

• Extra material: ? min.

• Manus & ide André Brun

• Regi & Photo: Odd Chr. Hagen

• Produktions

• Klipp/Redigering: Gordon Fjeld, Videoclip

• Tillägg: AB Polychenill

Denna film är inspelad i älven Bomsa. Filmen handlar om Örings fiske, men inte bara om fisket. Den visar också Andrés livsfilosofi och inställning till mycket annat. André och Odd har också lyckats väldigt bra med att visa vad som krävs för att knäcka koden till ett lyckat fiske i alla möjliga situationer och miljöer. Men filmen handlar också om två vänner och deras vänskap, som bestämmer sig att göra denna film.

Hur koden ska knäckas är väldigt viktigt för André oavsett om det handlar om en liten 300 grams öring eller om det handlar om flera kilos bjässar som visas i denna filmen. Viktigast av allt är att knäcka koden till ett bra fiske. André och Odd har också lyckas att implantera i filmen om livet utanför själva fisket – tex. insekts liv, livet i naturen, perioder när fisket är inte så glamoröst och roligt. Men också de finaste stunderna hela älven är fullt av liv och vak. Alt detta ingår i fiskarens liv och dess förhoppningar.

Sammanställning:

Stilen i Trout Bums 2 filmen är mycket likt den första filmen, avslappnande, educativ och väldigt roligt. Här finns det mesta vad vi som fiskar är ute efter, goda råd och tips, fiske taktik, flugval, flugbindning och mycket annat. Kanske många kan tänka sig att längden på 83 min. är för mycket, men jag kan bara säga att man glömmer tiden när man tittar på denna roligt och spännande film.

Jag upplever filmen som en mycket bra gjord film som innehåller allt som en flugfiskare vill ha. Innehållet är presenterad på en enkelt och mycket lätt förståligt sätt. Jag vill också tillägga att bonusmaterialet som finns med är väldigt bra och underhållande. Filmen passar alla som tycker om Öringfiske oavsett ålder eller kunnande.

 
Bild?