Cinnamon Caddis

När vi pratar om Cinnamon Caddis måste  vi säga att dessa insekter ingår i insektsfamilj som heter Limnephilidae och det finns 16 olika arter. Så klart att man behöver inet veta alt om alla arter, men dessa insekter har några kännetäcken men vi som syslar med flugfiske borde känna igen några för att kuna känna igen dessa insekter. Jag villa  säga att 2 av alla dessa borde vi veta lite mer om  för att kuna känna igen de.

1.Large Cinnamon Caddis

den är veldigt utbredd och kan finnas i de fleta vattendrag i Skandinavien. Kläcker oftast sent på eftermiddag eller lite snare på kvällen, kläckningarana oftas inträffar i periden juli - augusti men dem kan kläcka också långt in i september månad.

2. Cinnamon Caddis

denna arten är mycket förekommande i nästan alla vattendrag, älvar och stlla stånde vattendrag. Den bruka kläcka nästa hela dagen. Oftast händer att de kryper från vatten till närligande vegetation och sedan flygger mot vattnet att lägga ägg. Kännetecken fär denna arten är vingen som brukar vara mellan 13-15 mm lång och kannel färgad. Den är ganska lätt att känna igen.

Som almmäna täcken som karakteriserar dessa insekter är följande:

  • Längd på en vuxen insekt variera mellan 6-24 mm.
  • Vingformen är kantig ,lång och ginger/brun färgad oftast fläckig
  • Kroppenns färg kan variera lite gran men man kan generelt säga att kroppen är cannelfärgad (cinnamon).

Variationer

Jag brukar binda dessa imitaioner i några olika varianter, men de är ganska lika och jag tror att man kan välja en av de som man själv tycker är bäst. Jag har testat och kan bara säga att alla som jag binder brukar fungera ungeför lika bra, darför väljer jag att visa bara en av de. Här är min imitation som jag fiskar oftast när kläckningen av Cinnamon Cadis är på gång.

Skitfiske

CINNAMON CADISS / Zeljko Babic

{videobox}caEKjjslclI{/videobox}